12 Tips voor een goede blog

 1. De inhoud van je blog is alles bepalend! Blog alleen over iets dat je echt interesseert. Vraag je af of wat je te vertellen hebt iets toevoegt en geen oud nieuws is. Je hoeft het niet iedereen naar de zin te maken, je hebt recht op je eigen mening en uit die. Immers, het is jouw blog.
 2. Je blog site stoelt ongetwijfeld op een overkoepelend thema, zoals een trend, het ‘umfeld’ van het bedrijf waar je werkzaam bent of de ‘usergroup’ waar je deel van uitmaakt. Probeer al je blogs hierop te baseren. Verlies je niet in vage ideeën en onderwerpen die de lezers verwarren. Maak je punten heel duidelijk.
 3. Zorg dat je weet wie je lezers zijn en wat ze bezig houdt. Op basis van die kennis kan je de inhoud van je blogs goed afstemmen op wat bij je belangrijkste en trouwe lezers aanslaat.
 4. Verbreed je horizon door blogs te bekijken van anderen die over hetzelfde onderwerp schrijven. Kijk hoe zij het aanpakken, welke ingrediënten zij in hun blogs verwerken. Kijk naar de onderwerpen waarop zij veel reacties krijgen.
 5. Schenk veel aandacht aan de titel van je blog. Gebruik daarin sleutelwoorden en maak de titel zo uitdagend dat die direct de aandacht van de lezer grijpt. Pakkende titels helpen veel bezoekers naar je blog te trekken.
 6. Houd een blog kort en bondig. Streef naar een tekst van 300 tot maximaal 600 woorden. Zorg er voor dat de eerste alinea de belangrijkste sleutelwoorden bevat. Dat maakt je blog site optimaal vindbaar door zoekmachines (SEO).
 7. Houd je alinea’s kort. Werk met veel witruimtes, gebruik tussenkoppen en opsommingstekens om de leesbaarheid te vergoten.
 8. Wees niet terughoudend met het toepassen van hyperlinks naar andere relevante content. Die Links voorzien je blog de juiste context en vormen voor de lezer een interessante bron voor meer informatie.
 9. Gebruik – mits relevant – beeld in je blog. Dat hoeft zeker niet bij elke blog, maar het verhoogt de toegankelijkheid en is een eyecatcher, die interesse opwekt van nieuwe bezoekers.
 10. Het publiceren van je blog is pas een begin. Misschien nog wel het belangrijkst is dat je reageert op reacties. Als lezers de tijd nemen om een reactie op je blog te plaatsen dan moet je zelf ook tijd nemen om daarop te antwoorden.
 11. Maak het je lezers ook gemakkelijk om te reageren. Moedig je lezers aan om te reageren. Dat houdt de discussie gaande.
 12. En tot slot nog deze suggestie: kies een Gravatar. Dit is een afbeelding die aan je naam is gekoppeld en naast je artikel of een reactie op websites komt te staan. Avatars helpen zo je bijdragen gemakkelijk te identificeren.
 • Print
 • PDF

Deel dit Artikel

Titel: 12 Tips voor een goede blog

Meer Relevante Artikelen/Persberichten: